achtergrond-home

Pigmentatie

Melanine (pigment) wordt geproduceerd door de melanocytcellen, die zich in de basale laag van de epidermis bevinden. Productie van melanine, die wordt gestimuleerd door ultraviolette straling van de zon, beschermt de dermale lagen van de huid tegen beschadiging door de zon. Dit is de reden dat donkere huidtypes minder schade door de zon kunnen ervaren. Melanine wordt overgebracht naar de bovenste lagen van de huid, waardoor de huid er gelooid of bruin uitziet.

De huid kan ook ‘hyperpigmentatie’ ontwikkelen. Hier is de melanine ongelijk verdeeld, wat resulteert in donkere vlekken op de huid, sproeten en onregelmatige huidtinten.

Wat veroorzaakt de hyperproductie van melanine?

 • veroudering van de huid
 • uv-blootstelling/-schade
 • na en tijdens acne kan door weefselschade hyperpigmentie ontstaan
 • hyperpigmentatie kan verschijnen bij verwondingen aan de huid, met inbegrip van sommige operaties of invasieve behandelingen
 • ontsteking als gevolg van esthetische behandelingen (lasers, chemische peelings)
 • hormonale veranderingen d.w.z. “masker van de zwangerschap” of melasma
 • na het gebruik van deodorant zeep, geparfumeerde toiletartikelen en diverse cosmetica kan ook de productie van deze gevlekte pigmentatie ontstaan. Dit wordt een fototoxische reactie genoemd

image001image003image005

Melasma of chloasma

Melasma of chloasma is de naam die wordt gebruikt bij hyperpigmentatie dat meestal verschijnt als gevolg van hormonale veranderingen. Zwangerschap kan bijvoorbeeld leiden tot overproductie van melanine. Dit veroorzaakt het ‘zwangerschapsmasker’ (melasma) op het gezicht, alsmede een donkere huid op de buik en andere gebieden.

Vrouwen die de pil gebruiken of bezig zijn met HST kunnen ook hyperpigmentatie ontwikkelen doordat hun lichaam allerlei hormonale veranderingen ondergaat. Dit is vergelijkbaar met hormoonwisselingen tijdens zwangerschap.

Ouderdomsvlekken

image008

Leeftijds-, ‘bruine’ of ‘lever’-vlekken zijn een veelvoorkomende vorm van hyperpigmentatie. Zij treden op als gevolg van schade door de zon en worden aangeduid door artsen als zonnelentigo. Deze kleine, donkere vlekken zijn meestal te vinden op de handen en het gezicht of andere gebieden die vaak blootgesteld zijn aan de zon.

Sproeten, ouderdomsvlekken en andere donkere vlekken op de huid kunnen donkerder of meer uitgesproken worden wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon. Dit gebeurt omdat melanine de energie van de schadelijke ultraviolette stralen van de zon absorbeert. Dit is om de huid te beschermen tegen overbelichting. Het dragen van een zonnebrandcrème is essentieel. De zonnebrandcrème moet een ‘breed spectrum’ (d.w.z. het blokkeert zowel UVA en UVB) hebben. Een enkele dag van overtollige zon kan maanden van behandelingen ongedaan maken. Volg daarom productadvies op voor ‘hyperpigmentatie‘.

UVA en UVB

Natuurlijke UVA-stralen veroorzaken geen zonnebrand. De lange golf UVA-stralen dringen echter dieper door in de diepe huidlagen, en zorgen voor een diepe donkere kleur. Tegelijkertijd beschadigen ze het bindweefsel waardoor de huid zijn elasticiteit verliest. Vroegtijdige veroudering en rimpels zijn het gevolg (lichtbeschadiging). Nieuw wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat een grote concentratie van UVA-stralen bijdraagt aan het veroorzaken van kanker. Hierdoor is het dus ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor de stijging van de incidentie hiervan.

image009

UVA-straling beschadigt diep in de huid

Zon-advies

Wanneer men naar buiten gaat, wordt aangeraden om de huid kort en onbeschermd bloot te stellen aan het zonlicht. Het gaat daarbij in eerste instantie om slechts enkele minuten, waarbij de huid wel wordt gestimuleerd door het UV-licht om Vitamine D aan te maken, maar niet verbrandt. Slechts twee tot drie minuten aan beide zijde van het lichaam, waarbij het langzaam opgebouwd kan worden tot een maximum van dertig minuten per kant. Het advies blijft om zonnebrand te voorkomen.

Er is minder UV-licht nodig om Vitamine D aan te maken in het lichaam dan om te verbranden.

Behandelingen van Studio Cindy

Medik8 treatment met enzymatische peeling 45 min €49.50

Medik8 treatment de luxe 60 min €59.50

Dit houd het volgende in:

Stap 1 Reiningen

Qua reiniging kunt u kiezen uit verschillende producten. Dit is afhankelijk van uw huidtype.

 • Gentle Cleanse, voor ieder huidtype geschikt. Dit is een hele milde foamreiniger die organische rozemarijn-olie bevat, wat als een antioxidant werkt.
 • Pore Cleanse Gel voor de gecombineerde, vette en of verouderde huid. Deze gelreiniger bevat L-amandelzuur en L-melkzuur, beide AHA-zuren. Ook salicylzuur zit hierin verwerkt.
 • Cream Cleanse voor de droge vochtarme huid. Een crèmereiniger op basis van L-amandelzuur, natuurlijke glycerine, cocoa see butter en organische sinaasappelolie.

Stap 2 Dieptereiniging

 • Bamboo Micro Polish. Dit is een droge korrel op basis van bamboodeeltjes die wordt aangemaakt met een van de reinigers van Medik8. Hiermee wordt de huid gepolijst, zonder dat er krassen worden gemaakt op de huid.
 • Superfacial Peel. Een enzymatische peeling op basis van papaya, bosbes, granaatappel en kiwi. Deze peeling verteert de oppervlakkige dode huidcellen die kunnen leiden tot het ontstaan van een doffe teint. De huid krijgt weer een frisse en gezonde uitstraling.

Stap 3 Tone

Dit doen we met de PH-balance, om de ph-waarde van de huid weer te herstellen. Ingrediënten van dit product zijn: Rose extract, Allantoine, Aloe vera en glycerine.

Stap 4 Extracties uitvoeren

Stap 5 Massage

Voor een eventuele massage gebruiken we de Ludo. Dit product bevat Safflower-olie, grapefruit-olie, jojoba-olie, D-Tocopherol Acetate.

Stap 6 Masker

Medimask. Dit is een rijke voedend en herstellend crèmemasker. Ingrediënten hierin zijn koper SOD peptide, retinyl palmitate, D-Tocopherol Acetate, kiwi extract en maris sal.

Stap 7 Afsluiting en nabehandeling

Ten eerste wordt de White Balance Click aangebracht. Deze bevat Kojic acid en is het best bewezen ingrediënt om alle vormen van pigmentatie te verminderen. Dit product kunt u tweemaal daags thuis gebruiken.

Hierover heen brengt u het Hydr8 B5 serum en de CE-Tetra aan. Afsluiten met de Hydr8 post treatment. Dit is een voedende, kalmerende en herstellende crème; dit door middel van Kamille, Glycerine, Beta-Glucan en D-Tocopherol Acetate.

Producten van Studio Cindy

image011

White Balance Click™

Intensief verhelderend serum

 1. voor alle huidtypen
 2. richt zich op alle pigmentproblemen
 3. verfrist en verheldert de teint
 4. voorkomt verschijning van donkeren vlekken
 5. veilig voor gebruik tijdens de zwangerschap (bevat geen retinoïden)
 6. geen huidirritatie of droogheid geassocieerd met bleekmiddelen
 7. bevat geen hydrochinon
 8. veroorzaakt geen fotosensibiliteit

Hoofdbestanddelen

 • Indirect Melanogenesis Inhibitor (Antioxidant)
 • Indirect Melanogenesis Inhibitor (Receptor Antagonist)
 • L-Tyrosine Transport Inhibitor
 • Melanosome Transport Inhibitor
 • Tyrosinase Activity Inhibitor
 • Tyrosinase Degradation Stimulator
 • Tyrosinase Synthesis Inhibitor

image014

Gebruiksaanwijzing

 • gebruik: tweemaal daags
 • dosering:: 3-4 druppels
 • applicatie: rechtstreeks toepassen op de huid en verdeel dit gelijkmatig op het gezicht, hals en decolleté
 • Laat het gedurende 2-3 minuten inwerken
 • Volg bij de toepassing een van de Medik8 dag/nacht Hydraterende en Fysieke Sunscreen SPF 30 (in de ochtend)
 • Houdbaarheid: 36 maanden
 • Tot 90 applicaties
 • Inhoud: 2x 10 ml

image016

White Balance Duo

White Balance Duo bestaat uit twee producten: een verhelderende crème voor de dag en een crème voor de nacht. Ze maken deel uit van de Medik8 Pigmentatie Solution. Dit duo is een dagelijks hydraterend systeem welke zowel verhelderende als anti-ageing voordelen combineert. In samenwerking met ons bestaande White Balance Click Serum, leveren ze langdurige en zichtbare verblekingsresultaten van de huid.

De dagformule heeft een ultra-hoge SPF 50 in combinatie met een heerlijk lichte textuur; perfect voor alle huidtypes. Het biedt direct verhelderende voordelen dankzij lichtreflecterende pigmenten.

White Balance Duo bestaat uit twee producten: een verhelderende crème voor de dag en een crème voor de nacht. Ze maken deel uit van de Medik8 Pigmentatie Solution. Dit duo is een dagelijks hydraterend systeem welke zowel verhelderende als anti-ageing voordelen combineert. In samenwerking met ons bestaande White Balance Click Serum, leveren ze langdurige en zichtbare verblekingsresultaten van de huid.

De dagformule heeft een ultra-hoge SPF 50 in combinatie met een heerlijk lichte textuur; perfect voor alle huidtypes. Het biedt direct verhelderende voordelen dankzij lichtreflecterende pigmenten.

Wat zijn de voordelen?

 1. Een volledig anti-pigmentatie dag- en nachtsysteem ineen
 2. Intense hydratatie in een licht, gemakkelijk te gebruiken formule
 3. Ultra-hoge SPF 50 UVA/UVB bescherming in een dagcrème om aanhoudende schade te voorkomen
 4. Ultra-hoge SPF 50 UVA/UVB bescherming in een dagcrème om aanhoudende schade te voorkomen
 5. Vermindert UV geïnduceerde verkleuring
 6. Antioxiderende en ontstekingsremmende werking creëert een jonger uitziende huid
 7. Verheldert direct een doffe teint met lichtreflecterende deeltjes

Hoofdbestanddelen | White Balance Day – SPF 50

 • Oxy-R (Oxyresveratrol) – Een uiterst effectief huidverblekingsproduct dat de melanineproductie remt.
 • Reflective Pigments – voor een direct helderder en gelijkmatige teint per applicatie.
 • Vitamin C: antioxidant/ontstekingsremmende kwaliteiten. Neutraliseert vrije radicalen en beschermt de huid tegen UV-geïnduceerde pigmentatie.
 • Niacinamide: vitamin B3 verbetert de huidhydratatie, werkt als een antioxidant, heeft een rustgevende werking en huidverblekingseigenschappen.
 • Moisturise MagnetsTM – een combinatie van saccharide isomeraat en isosorbide dicaprylaat voor een optimale vochthuishouding.

Hoofdbestanddelen | White Balance Night

 • Oxy-R (Oxyresveratrol) –een uiterst effectief huidverblekingsproduct dat de melanineproductie remt.
 • Gluconolactone – a polyhydroxyzuur (PHA) die celvernieuwing verhoogt en pigmentatiegebieden ’s nachts behandelt. Houdt vocht vast in de huid.
 • Liquorice & Mulberry Extract: bevat natuurlijke en krachtige huidverblekingsextracten. Werkt antioxiderend en antiseptisch.
 • Vitamin E: antioxidant, vermindert UV-geïnduceerde verkleuring en is anti-ageing.
 • Niacinamide: vitamin B3 verbetert de huidhydratatie, werkt antioxiderend, rustgevend en kalmerend en bezit huidverblekingseigenschappen.

Gebruiksaanwijzing

 • Breng in de ochtend White Balance Day direct aan op huid na het gebruik van White Balance Click.
 • Breng in de avond White Balance Night direct aan op de huid na het gebruik van Whit Balance Click.
 • Houdbaarheid: 30 maanden
 • Na opening: 12 maanden
 • Verpakking: 2 x 30 ml tubes

image017

GentleCleanse™

Verfrissende Schuimende Reiniger

 1. GentleCleanse is een rozemarijn schuimende wasbeurt dus het is verfrissend en licht van gewicht
 2. GentleCleanse verwijdert direct vuil, dode huidcellen, overtollig vet en make-up
 3. GentleCleanse maakt gebruik van natuurlijke glycerine om te hydrateren en natuurlijke anti-oxidanten om te helpen schade door vrije radicalen te voorkomen
 4. GentleCleanse bevat geen agressieve reinigingsmiddelen
 5. GentleCleanse is pH evenwichtig dus het is heel zacht voor de huid

Hoofdbestanddelen

 • Natural Glycerin
 • Organic Rosemary Oil

Gebruiksaanwijzing

 • gebruik: tweemaal daags
 • dosering: 1 pompje
 • pomp een kleine hoeveelheid reiniger in de natte palm van de hand en masseer in vochtig gezicht en halsgebied
 • spoel grondig en dep het gezicht droog
 • Houdbaarheid: 36 maanden
 • Tot 100 applicaties
 • Inhoud: 150 ml
 • Photo Reverse– Zonproduct pigmentvlekken
 • Inhoud: 50ml
 • Photo Reverse van Institut Esthederm is uitgeroepen tot meest innovatieve zonneproduct van 2010. Photo Reverse is de winnaar van de Beauty Press Innovation Award 2010!
 • Anti-pigmentvlekken fluïde met ultra hoge bescherming, het zonproduct dat de huid verheldert tijdens het zonnen voor mensen met pigmentvlekken, bij het gebruik van photo-stimulerende behandelingen of medicijnen. Voor alle bestemmingen. De huid is volledig beschermd, de pigmentatie is gestopt en de huid wordt lichter dankzij het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid
 • Gebruik: Elke 20 minuten voor het zonnen aanbrengen op het gezicht, hals, decolleté en handen en daarna elke 2 uur herhalen.