Kou! Ik vind het wel lekker, eerlijk gezegd. De huid is er alleen niet zo blij mee. Kou zorgt ervoor dat je huid droog aanvoelt. Hoog tijd dus om deze lekker te verwennen. Hoe je dat doet? Heel eenvoudig met een masker, dat voedt en beschermt tegen huidveroudering en rimpels. Maar ja, welk kies?
Het is van belang dat je een masker kiest dat de specifieke behoefte van je huid aanpakt. Heb je last van een droge of vochtarme huid? Ga dan voor een crème- of vliesmasker dat je huidbarrière herstelt en hydrateert. Heb je last van roodheid? Een kalmerend masker met niacinamide kan de weerstand van je huid verhogen en de roodheid verminderen. En als je huid een beetje vetter is of je last hebt van vergrote poriën, kun je kiezen voor een masker met klei, salicylzuur of niacinamide.
Ritueel van 15 minuten
Als je het masker aanbrengt, zorg er dan voor dat je huid goed schoon is. Hierdoor dringen de actieve ingrediënten beter en dieper door in de huid. Je kunt op twee manieren je maskerritueel vervolgen. Bij de ene kies je voor een zen-moment. Zet je telefoon uit, relax en neem een kopje thee, mediteer en geniet van dit heerlijke moment voor jezelf. Offff, je brengt het masker aan en poetst je tanden of werkt nog even die laatste stukken van je strijkgoed weg. Kan ook, the choice is yours. Na zo’n 15 tot 20 minuten verwijder je het masker en daarna breng je je gebruikelijke serums en crèmes aan. Die werken na zo’n extra huidverwennerij nóg beter. Het is toch heerlijk dat je eens per week (of beter nog: twee keer per week) jezelf en je huid zo’n verwenmoment gunt?
Voor elk type huid een ander masker
Ik heb een aantal soorten maskers in mijn praktijk van verschillende merken die afgestemd zijn op diverse huidtypes. Een paar favorieten:
Feest voor de groenteboer
Kan ik niet gewoon even een pak yoghurt uit de koelkast trekken en een dikke laag op m’n gezicht smeren? Tja, dat kun je doen, maar ik raad het wel af. In yoghurt zitten bacteriën waar je darmen blij van worden, maar je huid niet. Als je wondjes hebt en die heb je vaker dan je denkt, komen die bacteriën in je huid. Niet hygiënisch, dus niet doen! Dat geldt ook voor komkommer. Ja, die koelt en kalmeert, maar voedt niet. Een nat washandje werkt net zo goed. Of bijvoorbeeld kokosolie. Ruikt lekker, maar is te vet en trekt niet in de huid. Helaas voor de groenteboer.
Twijfel je welk masker het beste voor jou is? Zoek dan even contact met mij voor een persoonlijk huidadviesgesprek, zodat we samen de beste keuze voor jouw huid kunnen maken.
Dus, pak naast je carnavalsmasker een huidmasker en geniet van de winter!
Torenmolen 14
7587 RN De Lutte
Tel.:
06-22618961