Peelen: over zuren, schuurpapier en hoe het niet moet
Wie kent het nog van vroeger? Die ruwe peelingcrèmes met van die grove korrels waarmee je je huid polijstte omdat je erover las in die toen hippe meidenbladen als Yes of Club. Resultaat: een knalrode toet en beschadigingen all over your face. Je had net zo goed schuurpapier, korrel 60, kunnen gebruiken. Maar gelukkig, gelukkig zijn er inmiddels heel wat ontwikkelingen rondom het peelen van je huid geweest.
Gebruik niet zomaar een peeling
Peelings verjongen je huid, stimuleren de aanmaak van collageen en verminderen pigmentvlekken, pukkeltjes en acné of ontstekingen. Regelmatig peelen is echt belangrijk voor je huid. Vooral na de zomer wanneer je huid dikker en droger is door de zon kan deze wel wat meer gebruiken dan alleen maar een oppervlakkige reiniging. Zoveel verschillende huiden, zoveel verschillende soorten peelings. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wees gerust, ik ook niet. Trek niet zomaar een peeling uit het vak bij de drogist. Met mijn 27 jaar (jaja) ervaring heb ik alle soorten peelings al ingezet. En dat zijn er nogal wat: chemische peelings, TCA, enzymatische, resurfacings, microdermabrasie. Het meest enthousiast ben ik over de allernieuwste generatie aan huidverbeterende peelings, de skin resurfacing van pHformula die ik graag in mijn salon inzet.
Huidverbeterende stoffen die 24 uur hun werk blijven doen
De resurfacings van pHformula werkt op basis van delivery-complex. Klinkt vaag, maar het houdt in dat alle zuren, vitamines en mineralen pas in de diepere huidlagen loslaten en daar de celvernieuwing en collageenaanmaak stimuleren. Het mooie is dat vervelling en irritatie beperkt blijven en de werkzame stoffen 24 uur actief zijn in de diepere huidlagen. Zuren …. Dat klinkt behoorlijk eng en verwoestend, maar we hebben het hier over lieve natuurlijke zuren als amandelzuur, melkzuur en zuren uit boomschors van de wilg en suikerriet. Dat klinkt wel een stukje zoeter, toch?
Wat doen we tijdens een peeling behandeling?
Na een uitgebreide intake en huidscan start de behandeling met een reiniging, gevolgd met het ontvetten van de huid. Daarna breng ik een lichte enzymatische peeling aan om de losse dode huidcellen te verwijderen. Nu starten we met de resurfacing in verschillende lagen om zo tot een optimaal resultaat te komen. Ik hou je huid goed in de gaten al naar gelang ik het aantal lagen en de hoogte aan zuren aanbreng. Na het inwerken van het gespecialiseerde masker en die heerlijke aanvullende nek-schoudermassage sluit ik de behandeling af met de juiste skincare en nazorginformatie. Voor het beste resultaat adviseer ik je de thuisproducten van pHformula te gebruiken. De pre en post resurfacing producten van dit merk vullen de werkzame stoffen die ik tijdens de professionele resurfacing behandeling ingebracht heb dagelijks aan. Dan merk je échte huidverbetering.
En Cindy zelf dan?
Ja, ik peel ook maandelijks mijn huid. Nu heb ik zelf (gelukkig nog) geen last van pigmentvorming, maar ik kies wel voor de pigmentpeeling omdat deze ook anti aging is én om te voorkomen dat ik pigmentvlekken krijg. Jouw huid is niet die van je vriendin of buurvrouw. Laat me eens een gratis analyse doen om te kijken welke behandeling en/of producten jou kunnen helpen op weg naar een stralende jonge huid.
Groetjes,
Torenmolen 14
7587 RN De Lutte
Tel.:
06-22618961